Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Хамилтън заслужава титлата

Алонсо: Хамилтън заслужава титлата

14
0

Фернандо Алонсо счита, че ако Люис Хамилтън спечели титлата тази година, то той заслужено ще е достигнал до най-високото стъпало.

Бе очевидно, че все още има напрежение между двамата пилоти, след като преди Китай Алонсо призна, че би помогнал на Маса да спечели титлата, ако е възможно. Хамилтън пък отговори, че през 2007 година испанецът е бил „шампион, победен от новак”.

И въпреки наличието на дразги между двамата Алонсо сега категорично казва, че няма да се опитва да омаловажава титлата на Хамилтън, независимо по какъв начин британецът достигне до нея.

„В шампионата винаги печели най-добрият пилот, така че ако накрая Хамилтън спечели, то това ще бъде така, защото той е събрал най-много точки” – цитиран е испанецът от “El Pais”.

Алонсо похвали и силното представяне на Хамилтън в Шанхай.

„Той бе най-бърз в тренировките, спечели квалификацията, а след това и състезанието. Няма съмнение, че го заслужава” – казва Фернандо.

Двукратният световен шампион даже е на мнение, че Гран при на Бразилия няма да бъде такъв спектакъл, тъй като Хамилтън има прекалено лесна задача.

„Не е много добре за интригата в шампионата, но честно казано, който й да спечели, за мен е все едно.”

Той обаче признава, че е останал верен на думата си за помагането на Фелипе. По негови думи умишлено пилотът на Рено не е атакувал конкурента си от Ферари.

„Именно тогава Ковалайнен се възползва от възможността и ме изпревари” – обяснява Алонсо.