Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Бътън карали най-много с гумите софт

Алонсо и Бътън карали най-много с гумите софт

56
0
Бътън,Макларън

Пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън са направили най-много обиколки с един комплект от гумите софт по време на Гран при на Бразилия. Двамата са навъртели по 20 тура с меките гуми. Испанецът ги е поставил в началото на 32-ата обиколка и ги е сменил чак в 52-ата. Бътън от своя страна е поставил въпросния комплект в 31-ата и го е сменил в 51-ата.

Интересното е, че като цяло двамата са използвали най-много гумите софт по време на състезанието от всички. Те са ползвали по 3 комплекта меки гуми и само един средни (медиум). Явно идеята е била двамата да са максимално бързи през по-голямата част от дистанцията. Най-много обиколки с медиум е изкарал Нико Хюлкенберг – 35, което си е почти половината от състезателната дистанция (71 тура).

Кими Райконен е пилотът, който завърши най-напред сред тези, които избраха стратегия с 2 спирания в бокса. Финландецът завърши 4-и, зад съотборника си Фетел. През миналия сезон отново той беше най-челно завършилият състезател с 2 питстопа на тази писта, но тогава финишира по-назад – 7. Общо 8 от 19-те изминалия цялата дистанция пилоти заложиха на тактика с 2 стопа. Останалите 11 са с 3 пита.