Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Ферари готови за битката за вторите места при пилотите и...

Алонсо и Ферари готови за битката за вторите места при пилотите и конструкторите

60
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо пристигна днес сутринта в Япония, където вдругиден на пистата Сузука започват тренировките за 15-тия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2011 г. Пороен дъжд посрещна двукратния световен шампион, когато стигна до трасето.

Първата ми мисъл беше „по-добре днес, отколкото в събота или неделя“, защото тази година на мокри писти нямаме кой знае какъв късмет – сподели испанецът, който може да е спокоен поне засега, тъй като според прогнозите през уикенда няма да вали. – Сещам се най-вече за Канада, където изглеждаше все едно имаме всичко необходимо за победата, а това е единственото състезание досега, в което нямаме точка. Предвижданията са за доста добро време, макар шансът за дъжд да е малко по-голям в неделя.

Алонсо сподели, че се е прибрал до Европа след Гран при на Сингапур, за да си почине, тъй като през октомври има цели 3 старта от F1. Веднага след Япония идва Корея, а в края на месеца е и надпреварата в Индия. Поставената за последните състезания цел пък е второто място, което е крайно оспорвано – за разлика от първата позиция в класирането при пилотите.

При такава доминация на [Себастиан] Фетел – той не се качи на подиума един-единствен път, следващото място в листата би било страхотен резултат и за мен, и за отбора. Четирима пилоти се борим за него – аз съм срещу [Марк] Уебър и момчетата от Макларън, така че според мен ще се наложи да чакаме до Интерлагос, за да разберем кой ще надделее в крайна сметка. Ще даваме най-доброто от себе си до самия финал. Е, втората позиция при конструкторите е далеч по-трудна задача заради голямата разлика спрямо Макларън. Но не е невъзможна. Иска ни се да приключим сезона по възможно най-добрия начин. Поне една победа до финала е максимумът, но е важно винаги да сме в битката за подиума – допълни Фернандо.