Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Фетел не се разбраха за двубоя помежду си

Алонсо и Фетел не се разбраха за двубоя помежду си

43
0
Себастиан Фетел

Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел направиха страхотен двубой на пистата Силвърстоун за петата позиция в Гран при на Великобритания, през който обаче не спряха да се оплакват един от друг.

Двамата повтаряха по време на битката си, че другият излиза извън определените граници на трасето. Фетел освен това обвини Алонсо, че му е оставил прекалено малко място, когато бяха един до друг на Брукландс.

От моя гледна точка изглеждаше много близо. В определени моменти дори твърде близо. Очевидно е, че стана малко глупаво, когато и двамата започнахме да се оплакваме, че другият излиза от пистата. Но според мен на хората не им пука особено дали колата е половин метър по-наляво или надясно в излизането на някои завои. Още като получих съобщението знаех, че трябва да спазвам ограниченията, тъй като той се оплаква за такива неща. Реших да направя същото. Не знам кой спечели при броенето, може би трябва да попитаме стюардите. Мисля, че два пъти се доближихме прекалено. Май беше твърде остро в шести завой. Ако не бях отстъпил там, щяхме да се ударим. А аз бях там, той не можеше да вземе завоя. Но да, знам, че битката е трудна, състезанието не е леко – заяви Фетел.

Алонсо бе предупреден по-рано да спазва посочените лимити на пистата. Той протестираше яростно по радиото срещу изпреварването на Фетел, настоявайки, че пилотът на Ред Бул е използвал неправомерно DRS-а си. Според испанеца съперникът му получил тази възможност заради излизане извън трасето на последния завой.

Ясно е, че в обсъждания момент имаше много адреналин. Аз се борех с няколко проблема в колата си. За съжаление явно се сблъскахме в грешния момент. С отбора дори бяхме обсъдили два тура преди Себастиан да излезе от пита дали да не спра в бокса, тъй като имах аеродинамични проблеми. Имах сериозни грижи със задното крило. И с други неща. Освен това трябваше да пестя гориво в последната част от състезанието. И си казахме, че няма да мога да го удържа. Но обиколките вървяха, а той още бе зад мен. Това с оплакванията – аз от него, той от мен – е било смешно отстрани – коментира пилотът на Ферари.

След надпреварата нямаше разследвания на ситуациите между Алонсо и Фетел, възникнали по време на състезанието.