Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Хамилтън бяха наказани за битката помежду си

Алонсо и Хамилтън бяха наказани за битката помежду си

63
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън бяха наказани от стюардите с по 20 секунди добавено време към крайните им резултати в Гран при на Малайзия. Санкцията на двамата е заради битката помежду им за третата позиция в края на състезанието.

Пилотът на Макларън финишира седми, но ще загуби едно мясно спрямо Камуи Кобаяши със Заубер, защото е предприел повече от едно защитно движение при атаката на Алонсо.

Двукратният световен шампион пък е наказан заради контакта с Хамилтън в следващата обиколка, при който предното му крило докосна задната дясна гума на англичанина. Пилотът на Ферари ще запази шестото си място в крайното класиране.

Двамата са приели наказанията си и няма да обжалват решението на стюардите.

– Знаех, че ще бъда наказан, не съм изненадан. Винаги разглеждам най-лошия сценарий. Това е една позиция и предвид цялостното развитое на уикенда няма как да ме накара да се чувствам по-зле, обясни Хамилтън.

Алонсо описа случая като обикновен състезателен инцидент и не обърна особено внимание на наказанието, което не влияе на класирането му.

– Това не променя позицията ми, така че не е голяма драма. Опитах се да го изпреваря, докоснахме се и за съжаление счупих предното си крило. Трябваше да мина през пита отново и загубих шансовете си за подиума. Ще опитам отново в следващото състезание, каза пилотът на Ферари.