Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Маса много доволни от F10

Алонсо и Маса много доволни от F10

62
0

Фернандо Алонсо бе най-бързият пилот в първите свободни тренировки за Гран при на Монако. Звездата на Ферари не допусна да бъде изпреварен и в двете сесии, като следобед единствен слезе под 1:15 мин.

– Днес е само четвъртък, така че основната цел бе да разберем как работят гумите. На това трасе голяма промяна в реглажите може да ти донесе половин секунда, но резултатът е същият и когато си достатъчно уверен. Затова се трудихме да направим болида лесен за управление. Все още имаме работа, тъй като има накъде да подобряваме колата – заяви испанецът.

Фернандо допълни, че се надява F10 да е добре балансиран и в събота. Той остана оптимист за добро представяне в Княжеството за себе си и Скудерията:

– Мога да разбера наличието на известен песимизъм след демонстрацията на сила от страна на Ред Бул в Барселона. Но тук добрите настройки носят повече разлика от чистото аероприлепяне. Разполагаме с прекрасна база, като се има предвид, че миналата година Кими [Райконен] за малко да спечели полпозишъна с автомобил, отстъпващ значително на F10 като потенциал – допълни Алонсо.

Съекипникът му Фелипе Маса бе четвърти в таблицата, като той бе много доволен от стабилността на автомобила си.

– Колата е и по-лесна за каране, със значително по-високо сцепление. Има обаче още много работа, за да се подготвим възможно най-добре за останалата част от уикенда. Трафикът може да е проблем, особено в първата част на квалификацията. Но тук винаги е трудно да направиш перфектна обиколка: има страшно много бавни завои, в които можеш да загубиш време – заяви бразилецът.