Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Маса посетиха пострадал от земетресенията в Италия район

Алонсо и Маса посетиха пострадал от земетресенията в Италия район

43
0
Фелипе Маса,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо и Фелипе Маса посетиха район, пострадал сериозно от земетресенията през май. Пилотите на Ферари бяха в лагер Абрузо в Кавецо и в червената зона в Мирандола.

За нас е особено важно, че сме тук, защото така можем да ви покажем какво чувстваме. Сигурен съм, че нещата ще се оправят и всичко ще се нормализира – заяви Маса.

Фернандо допълни, че неговото и това на съотборника му желание е било хората да усетят подкрепата им, както и тази на всички от Ферари. Пилотите бяха посрещнати възторжено, особено от децата.

Това наистина е прекрасна изненада и ни донесе чудесни емоции – бе коментарът на мнозина.

Един от доброволците, помагащи във възстановителните работи, заяви, че жестът е невероятен и състезателите може би дори не осъзнават колко много означава той за пострадалите при природното бедствие.

Хората определено имаха нужда от нещо в момент, когато все още не знаят дали и кога биха могли да се върнат по домовете си или изобщо да влязат в нормална къща – допълни той.

Алонсо каза също така, че посещението им цели и да върне вниманието към пострадалите от земетресението райони.

Няма време за губене, когато става дума за възстановяване от пораженията. Хората са силни, също като тези във Ферари и никога не се отказват. Сигурен съм, че ще се справят – добави двукратният световен шампион.