Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Маса проведоха интензивна програма в Маранело

Алонсо и Маса проведоха интензивна програма в Маранело

67
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо и Фелипе Маса проведоха интензивна спортна и техническа програма в базата на Ферари в Маранело през последните дни, малко преди да заминат за Китай за третия кръг от световния шампионат на Формула 1. Испанецът изкара два дни във фабриката, а съотборникът му – един, като всеки работи с инженерите си и след това – на симулатора. Състезателите се срещнаха и с шефъ на Скудерията Стефано Доменикали, а този уикенд летят за Шанхай.

Освен по програмата си за предстоящата надпревара от F1, Алонсо изпробва и последния суперавтомобил на марката – LaFerrari. Двукратният световен шампион харесва много проекта и се труди усърдно по шофьорската позиция, разположението на контролните уреди и поведението на пътя. Испанецът лично изпробва как върви колата на писта с няколко обиколки на Фиорано.

Фернандо посети също така различни отдели в Джестионе Индустриале, включително департамента, където се произвеждат частите за двигателите и работилницата за боядисване – от там минават компонентите преди да се качат на поточната линия за сглобяване. Пилотът на Ферари бе посрещнат с аплодисменти от работниците.

Винаги съм щастлив да изкарам няколко дни в Маранело. Освен работата по колата и близкия контакт с отбора, понякога имам шанса да видя някои от производствените отдели, а те са сърцето на компанията. Този път се срещнах с хора, които не попадат в обективите на камерите, но обичат невероятно много работата си. Беше чудесно да се здрависаме и да видя любовта в очите им. Това ме мотивира повече и ме прави още по-горд да съм част от семейството на Ферари – коментира Алонсо.