Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Маса се надяват на по-добра квалификация

Алонсо и Маса се надяват на по-добра квалификация

36
0
Фернандо Алонсо

И двамата пилоти на Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса бяха днес на официалната пресконференция на ФИА на пистата Монца и не направиха обичайната си среща с медиите в моторхоума на тима. Те бяха единодушни, че на Ферари липсва скорост в квалификациите в последните състезания и според Алонсо едва ли можем да очакваме с някакво вълшебно копче колата изведнъж за 5 дни да се промени.

Според Маса обаче все пак Монца е различна писта и той вярва, че F2012 може да има по-добър шанс.

– Колата ни бе много по-добра в състезанието, отколкото в квалификацията, в която се сблъска с големи проблеми във втория сектор – върна се към уикенда на Спа Фелипе, като надеждата му се подхранва от факта, че за разликата от бавните завои в Белгия във въпросния сектор на Монца има два шикана и два завоя Лесмо, почти под прав ъгъл.

Алонсо заяви още веднъж, че се чувства прекрасно физически и само след инцидента е изпитвал болки. След това всичко е изчезнало още в понеделник сутринта.

Маса заяви от своя страна още, че няма краен срок за окончателно решение за продължаването на кариерата си и е концентриран върху състезанията. В пресцентъра обаче почти всички са убедени, че в неделя за последно Маса ще се състезава на Монца за Ферари, а като негов наследник мнозина посочват Нико Хюлкенберг.