Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо и Уебър предупредени от ФИА заради опасното им прибиране в бокса...

Алонсо и Уебър предупредени от ФИА заради опасното им прибиране в бокса след състезанието

31
0
2013,Марк Уебър,Сингапур,Ферари,Фернандо Алонсо

Марк Уебър получи повреда и трябваше да се откаже в последната обиколка, въпреки че бе на път да завърши на четвърта позиция. След като пресече старт-финалната линия пък Фернандо Алонсо спря да прибере пилота на Ред Бул и така двамата влязоха в питлейна на борда на Ферари. Това обаче противоречи на правилата на ФИА и на мерките за сигурност. Затова и двамата състезатели получиха предупреждение от Дерек Уоруик и комисарите на пистата.

Официалната обосновка на предупрежденията бе доста интересна: Алонсо е предупреден заради прекалено бавно прибиране в бокса след финала на състезанието (двама от останалите пилоти трявабше да го заобикалят), а Уебър заради пресичане на състезателната линия без разрешение на маршалите на пистата.

За пилотът на Ред Бул това е третото предупреждение за сезона и по тази причина той ще бъде наказан с връщане десет места спрямо постигнатото в квалификацията в Южна Корея. Австралиецът е вторият пилот след Пастор Малдонадо, който бе наказан по подобен начин през миналата година. За Алонсо пък това е първо предупреждение.