Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо имал думата при избора на Ферари за негов съотборник

Алонсо имал думата при избора на Ферари за негов съотборник

52
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви откровено, че за първи път в кариерата тимът му се допитва до него за това кой евентуално да замести Фелипе Маса като негов съотборник. Испанецът заяви, че няма никакъв проблем това да бъде Люис Хамилтън или Себастиан Фетел, но той и тимът имат пълен респект и доверие във Фелипе и работата, която всички заедно вършат, а всичко останало било само слухове.

Още през 2005 г., когато спечелих титлата с Рено, вървяха слухове, че веднага ще премина във Ферари. Аз отидох при тях през 2010 г., така че по тази логика има още пет години, докато Себастиан дойде – с усмивка коментира Алонсо, който обаче обясни още, че в Италия почти всеки ден говори с президента Ди Монтедземоло, със Стефано Доменикали и много други хора, че има влияние върху развитието и на туристическите автомобили и наистина коментират и пазара на пилотите, но в крайна сметка решението кого да ангажира си е на тима.

Пак по темата Алонсо, заедно с Хамилтън и третият пилот в тима на Макларън през 2007 г. Педро де ла Роса, бе запитан и какво е най-хубавото и най-лошото, което си спомнят от онзи сезон, в който бяха съотборници.

Де ла Роса тушира въпроса като каза, че болката била след като загубили титлата след финала на последното състезание и това бе повторено от Люис и Фернандо, за които отново се говори като за евентуални съотборници. Алонсо заяви още, че най-хубавото от престоя му в Макларън е споменът за техническото ниво и подход на тима.

Испанецът се изказа днес ласкаво и за Ромейн Грожан, който според него е талант, на когото е било много трудно с трудната за каране кола на Рено през 2010 г., но сега е разкрил отличните си качества и онова, от което се нуждае, е още малко опит.

Двукратният шампион във Формула 1 гледал ревностно всички мачове от европейското първенство и щял да покани Ромейн да гледат заедно мача Испания-Франция в моторхоума на Ферари, а що се отнася до останалите – стиска палци за Италия.