Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Имам варианти за отбор през 2018 г., с който да печеля

Алонсо: Имам варианти за отбор през 2018 г., с който да печеля

134
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че има варианти за отбор за следващия сезон, с който да печели победи. Испанецът кара 3-ия си сезон от 3-годишния си договор с Макларън и вече няколко пъти заяви, че ще вземе решение за бъдещето си през септември. Опциите пред 2-кратния шампион са малко, тъй като почти всички места във водещите отбори са заети.

Единствено оставането на Валтери Ботас в Мерцедес още не е потвърдено, но се смята, че това е само формалност и въпрос на време. От по-малките отбори вариантът Рено изглежда малко вероятен, след като управляващият директор на тима Сирил Абитебул каза наскоро, че тимът няма да може да предостави на Алонсо достатъчно добра кола.

„Ще седна и ще разгледам всички възможности, които имам. И тогава ще реша коя е най-добрата, каза Фернандо. – Вярвам, че има опции за тим, с който да се печелят победи следващата година. И това (да побеждавам) ще бъде единственото ми намерение. Ако не мога да ги открия, ще се опитам да печеля където и да отида другаде. Но съм оптимист по въпроса.”

В момента най-реалистични за Алонсо в F1 изглеждат възможностите да остане в сегашния си тим Макларън или да отиде в Уилямс на мястото на Фелипе Маса. В тази връзка Фернандо отрече категорично слуховете, че е заплашвал тима си, че ще напусне, ако Макларън не смени сегашния си доставчик на мотори Хонда, които създават много проблеми на екипа.