Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Имам всяка обиколка на Кими, както и той моите

Алонсо: Имам всяка обиколка на Кими, както и той моите

32
0
Фернандо Алонсо

Пълен обем на информация между Кими Райконен и Фернандо Алонсо има в началото на съвместната им работа като съотборници във Ферари.

Всяка вечер провеждаме брифинг заедно с инженерите и аз имам на своя лаптоп всяка от неговите обиколки, както и той моите – обясни самият испански шампион след края на първия си ден тестове с новия автомобил на Ферари на пистата Херес.

Алонсо разказа, че вече са изкарали и два промоционални дни в Маранело плюс работа в симулатора и те преминали отлично и забавно.

Дори чисто пилотска информация като нивото на подаване на газ, ъгъла на въртене на волана и т.н. споделяме и се опитваме да променяме и да пробваме това как единият или другият е постигнал даден резултат в движението – допълни той.

Любопитно за разлика от пилотите на останалите екипи Фернандо Алонсо, както и Кими Райконен два дни по-рано, каза, че всъщност няма голяма промяна в стила му на каране въпреки по-високия въртящ момент и по-ниските нива на сцепление. Той обясни, че ако миналия сезон е използвал само KERS, сега просто тези системи са повече и изискват по-голяма част от вниманието му, но самото каране не е променено.

Испанецът отбеляза още, че сега колите са просто по-бавни и това го товари физически по-малко, но времето му е ангажирано именно с тези системи.

Миналия сезон започнах от около 1:16 на тази писта, сега съм на 1:26. 10 секунди са много голяма разлика. Има по-малки натоварвания и за мен е по-леко, но съм зает с друго – каза още испанецът.

Алонсо обясни още, че всяка обиколка в тестовете е важна, защото те са много малко на брой и не случайно има и такова внимание от страна на медиите (тентата на Ферари едва не се разруши от тълпата журналисти), времената още нямат значение, но е важно да се изпитат възможно най-много варианти за решения.