Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Имаме още много работа за свършване

Алонсо: Имаме още много работа за свършване

23
0
Фернандо Алонсо

По-малко от 0,030 сек липсваха на Фернандо Алонсо да подобри вчера най-доброто времето на Серхио Перес, постигнато с болид на Макларън в сряда на тестовете в Барселона. Това постижение разбира се повдигна настроението на публиката на пистата, както и на тифозите по цял свят, но въпреки това Алонсо изглежда все още не е съвсем доволен.

Ферари за първи път през тази зима се концентрира върху представянето на колата и намирането на възможно най-добрите настройки за новото F138. Алонсо използва многократно нови гуми от сместа софт и затова в края на деня постижението му не бе изненадващо.

“Днес бяхме концентрирани върху сравнението на различните смеси, като сутринта започнахме със софт, а следобед наблегнахме на хард”, обясни Алонсо. “Температурите на пистата бяха по-ниски от вчерашния ден и затова бе доста трудно, да настроим колата така, че да получим необходимото ниво на сцепление.

Изпробвахме и различни аеродинамични конфигурации и направихме за първи път промени по настройките, за да разберем поведението и начина на износване на гумите. Колата се държеше след всяка промяна точно така, както всички очаквахме. Това бе полезно, за да направим сравнение и да разберем, в каква посока трябва да поемем през следващата седмица.

И през тази година гумите ще са решаващ фактор. Те са по-меки и бързи, но не са и толкова постоянни и се износват доста по-бързо с всяка обиколка. Имаме много работа пред нас, за да намерим най-удачния баланс за колата, но това важи за всички отбори.”

Въпреки скоростта на Ферари от вчерашния ден, все пак остава впечатлението, че екипа е далеч от това да бъде смятан за фаворит през новия сезон. Особено при износването на гумите днес можеше да се види, че новата кола на Скудерията буквално ги унищожава за няколко обиколки, като времената падаха драстично. Днес Фелипе Маса има възможността, да се занимае с този и други проблеми в новата кола.