Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо иска бъдещето му да е ясно преди старта в Остин

Алонсо иска бъдещето му да е ясно преди старта в Остин

33
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че иска бъдещето му да е ясно пред Гран при на САЩ в Остин (20-22 октомври). В последните дни се появиха информации, че испанецът е подновил договора си с Макларън за още един сезон и ще остане в Уокинг и през 2018 г. Алонсо обаче каза, че за момента нищо не е решено и му е нужно още време.

„Може би при следващата пауза ще бъде добре да взема окончателно решение, каза Фернандо на Сепанг. – Мисля, че между Малайзия и Япония ще бъдем заети да работим на трасето. Но определено след Сузука имам желание да взема решение и да избера това, което чувствам, че е най-добре за мен.

Искам да съм конкурентноспособен следващата година. Искам да се върна на подиума и да печеля отново, да се боря за световната титла и имам нужна от още информация, за да взема решение. Но в същото време оставам оптимист, защото Макларън е един от най-добрите или най-добрият тим в историята на спорта.”

Въпреки че Макларън прекрати партньорството си с Хонда и догодина ще използва задвижващите системи на Рено, Алонсо заяви, че нищо не е гарантирано като успехи на тима. И това според него ще важи за всички тимове, тъй като няма големи промени в правилата и силите може да бъдат по-изравнени.