Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо иска Макларън да запази Бътън

Алонсо иска Макларън да запази Бътън

27
0

Фернандо Алонсо настоява тимът му Макларън да запази и за следващата година съотборника му Дженсън Бътън в отбора. Очаква екипът от Уокинг да реши бъдещето на британеца в следващите няколко седмици, като мнението на Фернандо може да наклони везните към решение в полза на Дженсън.

Екипът има нужда от опитни пилоти, които да помагат при развитието на болида за следващия сезон след огромните проблеми тази година, дължащи се основно на задвижващата система на Хонда. Шасито обаче изглежда също не е на нужното ниво, като по думите на Алонсо загубите са по 0.1 сек във всеки завой, а останалото изоставане е от мотора.

„Дженсън показва класата си през целия сезон, коментира Алонсо. – Въпреки трудностите работи здраво за отбора и двамата се разбираме прекрасно. Неопитен пилот няма как да работи с толкова проблемна кола и в същото време да не падне духом. Ако Бътън остане, отборът ще спечели много. Опитът на двама ни е от съществено значение за изграждането на толкова очаквания болид, с който ще можем да атакуваме победите.”