Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо иска силен резултат на Спа

Алонсо иска силен резултат на Спа

55
0

Доволен от прогреса на пилотите на Рено остана техническият шеф на отбора Пат Саймъндс. В тренировката на суха писта следобед в Белгия Фернандо Алонсо се класира 14-и, а Ромейн Грожан бе пети! Саймъндс отбеляза още, че колите са с добър баланс от началото на уикенда, което улеснява в известна степен отбора в търсенето на оптимални реглажи за квалификацията и състезанието.

– Следобед се концентрирахме върху сравненията на гумите и сме доволни от баланса на автомобила ни – каза и Алонсо. – Утре квалификацията ще е особено важна, тъй като сме твърдо решени да постигнем добър резултат този уикенд. Затова на първо място ни е нужна добра позиция на стартовата решетка – допълни испанецът.

Стабилно представяне имаше Ромейн Грожан, който дебютира миналата седмица във Валенсия. Днес сутринта той за първи път кара болид от Формула 1 на дъжд, а след тренировките пак не пропусна да благодари на съекипника:

– И днес той ми бе от голяма помощ: сравнението на моите данни с неговите е неоценимо, тъй като виждах къде мога да подобря карането си. Следобед сравнявах двата вида гуми и направих над 30 обиколки, така че според мен сме добре подготвени за утре – заяви Грожан.