Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо изкушен да кара в други серии извън Ф1

Алонсо изкушен да кара в други серии извън Ф1

87
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка: Мирко Щанге

Фернандо Алонсо заяви в прав текст, че е изкушен да кара в други серии. Испанецът е разочарован от сегашната Формула 1 и може да потърси ново предизвикателство. Алонсо преживява един от най-лошите си сезони в кариерата с екипа на Макларън-Хонда, като е записал само 1 точка за 9 състезания. Освен това Фернандо не е печелил победа от 2013 г. насам и беше на път да направи дебют в Льо Ман тази година. 

И докато Фернандо твърди, че той се забавлява от предизвикателството да спечели с Макларън и Хонда, пилотът също така признава, че сегашната Ф1 не е достатъчно интересна за него. „Обичам моторния спорт, всички категории. И е вярно, че Ф1 не е същата, или не толкова вълнуваща, както беше в миналото, заяви Алонсо. – Поне за мен не е толкова интересно да карам коли, които са само с 2-3 секунди по-бързи от тези в GP2. Без тестове, с тези гуми, с тези ограничения , с календара за следващата година, има изкушение да опитам в други категории, Вярно е.“

Алонсо каза още, че ограниченията на тестовете прави сезона много предвидим, като за тимовете е невъзможно да наваксат след трудно начало на сезона. 

„Беше по-забавно преди, но не мисля, че това е защото имаме повече сензори или информация. Преди имахме свобода по отношение на изпитанията и подобряването на колата. Откриваш, че колата ти не е конкурентноспособна в първата четвъртина от сезона и после имаш някои решения и може би завършваш нещата по един много силен начин. Сега Мерцедес ще спечелят всички състезания и в Мейнър ще бъдат последни във всички надпревари с повече или по-малко сензори за пилота или отбора.“

„Тук не опира до количеството информация, което получаваме. Когато пуснем колата на тестовете в Барселона или Херес за първи път все едно хвърляме монета във въздуха и ако болидът е конкурентен значи, че ще имаме добър сезон. Ако не е такъв, значи ще имаме лош сезон.