Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо изпълнен с увереност след първия ден в Испания

Алонсо изпълнен с увереност след първия ден в Испания

51
0

Фернандо Алонсо показа пред многобройните си фенове големия напредък на тима си в днешните свободни тренировки на пистата Каталуня. Испанецът даде трето време на втората свободна тренировка и заяви, че е уверен в успеха си в утрешната квалификация пред родна публика.

„Днешните тренировъчни сесии бяха интересни, защото трябваше да оценим някои от новите части по колата за този уикенд. В първата тренировка имахме леки проблеми, тъй като ни липсваше сцепление, но следобяда намерихме нещо, което ни даде добра насока, в резултат на което подобрихме времената си значително „, обясни световният шампион.

„Очевидно трябва да останем реалисти относно утрешното ни представяне, тъй като все пак днес е петък, но въпреки това с право вярваме, че ни предстои една добра квалификация. А за състезанието целта ни си остава същата – да отбележим възможно най-много точки“, каза Алонсо.

Съотборникът му Нелсън Пикет обаче не беше толкова позитивно настроен след днешните тренировки.

„Днес беше един сравнително типичен тренировъчен ден, тъй като започнахме да оценяваме новите модификации по колата и да определяме гумите. Все още обаче не съм доволен от настройките на автомобила, затова приоритет за утре сутринта ще бъде работата в тази насока, за да можем да бъдем в добра форма за квалификацията, като се надявам на класиране в първата десетка“, обобщи Пикет.