Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Изравнихме Тойота

Алонсо: Изравнихме Тойота

40
0

Фернандо Алонсо призна, че е бил много доволен от четвъртото си място в италианската Гран при. Двукратният световен шампион, който очакваше трудно състезание на Монца, рискува, като сложи още рано гуми Интемедиа, а пистата едвам бе започнала да изсъхва.

Решението на Алонсо обаче се оказа премерен риск и пилотът на Рено успя да спечели няколко позиции по този начин. Това помогна на отбора да се изравни с Тойота с актив от 41 точки при конструкторите и оставащи четири състезания.

„Много съм доволен” – казва испанецът. „Резултатът днес е много добър, тъй като надпреварата на Монца реално бе състезанието, което очаквахме най-малко.”

„Компенсирахме петте точки, от които се нуждаехме в шампионата. Това е много амбициращо и е голям източник на мотивация за остатъка от сезона.”

„Сега ми е любопитно да видя какво ни очаква в Сингапур.”

Съотборникът му Нелсън Пикет младши завърши на десета позиция, след като стартира от дъното на решетката.

„Имах добри битки, а темпото ми бе силно, имайки предвид количеството гориво, с което стартирах. Затова и съм относително доволен” – казва Пикет.

„За нещастие, завърших извън точките, но мисля, че всичко се реши още в квалификацията. Искам да остана оптимист и ще се концентрирам върху следващото състезание в Сингапур.”