Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо извън топ 10 след наказание, санкции получиха още Рикиардо и Магнусен

Алонсо извън топ 10 след наказание, санкции получиха още Рикиардо и Магнусен

2516
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Алпин

Фернандо Алонсо завърши девети в Гран при на Маями, но загуби позицията и точките, тъй като получи наказание след финала на надпреварата. Пилотът на Алпин отнесе 5 секунди санкция по време на самото състезание. Причината бе инцидент с Пиер Гасли (Алфа Таури). След финала Алонсо бе извикан при стюардите, както и още доста пилоти. За двукратния световен шампион бе постановено, че е излязъл от границите на 14-ти завой и така е придобил предимство. И двете наказания бяха с отнемане на по една точка от суперлиценза му. Второто го върна 11-ти в класирането, промотирайки Алекс Албон до девета, а Ланс Строл – до десета позиция.

Това бе особено голямо разочарование за Алонсо, който тъкмо се бе зарадвал, че отново е в точките

„В състезанието направих някои добри маневри на старта, спечелих позиции. Нямахме късмет с момента на излизане на сейфти кара за разлика от други пилоти. Без колата за сигурност щяхме да се борим вероятно за седмо-осмо място. После сбърках при опит за изпреварване на Пиер – вината беше моя и се извинявам. Като цяло състезателното ни темпо бе добро. Освен това бе адски горещо и влажно, което направи състезанието особено натоварващо“, коментира Алонсо преди да разбере за наказанието, заради което не взе точки.

Даниел Рикиардо (Макларън) и Кевин Магнусен (Хаас) също получиха санкции. За австралиецът също бе постановено, че е излязъл от пистата, придобивайки предимство при битката си с Магнусен. Самият датчанин бе наказан заради удар със Строл в края на надпреварата. Разгледан бе и инцидентът между Себастиан Фетел (Астън Мартин) и Мик Шумахер (Хаас). За него стюардите постановиха, че никой не носи по-голямата или цялата вина и нямаше санкции.

„Имах чувството, че повече се защитаваме, отколкото атакуваме“, посочи Рикиардо

„С медиума вероятно можеше да удължим първия стинт, но не съм сигурен, че имахме скорост. След това с харда имах проблеми, изобщо не можех да го накарам да проработи. Накрая съвсем не бяхме в състояние да поддържаме темпото на по-бързите болиди“, допълни пилотът на Макларън.

Магнусен каза, че това е било най-трудното му състезание изобщо заради горещината. Мик Шумахер бе убеден, че до удара с Фетел това е била най-добрата му надпревара от началото на сезона. Той каза, че съжалява за инцидента, но подобни неща се случват.