Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо карал на лимита по време на квалификацията

Алонсо карал на лимита по време на квалификацията

1865
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Алпин
Фернандо Алонсо сподели, че е бил на лимита по време на петъчната квалификация. Пилотът на Алпин остана десети, докато неговият съотборник Естебан Окон отпадна в Q2. Според Фернандо десетата позиция е била максимума, който е можел да извлече от колата. В шампионата при конструкторите неговият е спечелил 106 точки, колкото има и Алфа Таури. Благодарение на победата на Окон в Унгария французите са пред италианците, но това може бързо да се промени заради добрия резултат на Гасли. 

„Беше супер близо днес. Квалификацията започна добре за нас и нямахме проблеми да прескочим първата част. В Q2 времената ни бяха подобни и бях много близо до това да отпадна. Исках да стартирам от по-чистата страна на пистата, защото старта тук е особено значение. Надявам се да спечеля няколко позиции в спринта. Както винаги ще бъда максимално агресивен и готов да се боря за всяка една точка“, сподели Алонсо.

От другата страна Окон не скри разочарованието си от отпадането в Q2. Французинът бе първи под чертата и бе изпреварен от Фернандо с половин десета.

„Разликите бяха изключително малки. Този път бяхме от грешната страна на монетата, но такива неща се случват. Малко съм разочарован, защото целта ми е винаги да съм в челната десетка. Въпреки това се надявам на повече късмет в спринтовата квалификация и да завърша състезанието в зоната на точките“, каза Окон.