Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Макларън са фаворити

Алонсо: Макларън са фаворити

39
0
Фернандо Алонсо

Пилотите на Макларън са фаворити както за квалификацията утре, така и за състезанието в неделя според Фернандо Алонсо.

Испанецът обаче бе видимо доволен от темпото на Ферари днес. Той заяви, че за разлика от други уикенди не се налага пълна промяна от тренировка за тренировка или в движение, а предвид стабилното време е възможно да се изпитат доста неща и да се усъвършенстват настройките още в утрешния ден.

Малко или повече съм наистина щастлив от колата днес – бе категоричен Алонсо. – Балансът е сравнително добър, нуждаем се от малко подобрения за утре, през цялото време бяхме между първите 6-7 пилоти.

Испанецът не бе притеснен от двете повреди, които получи – двигател сутринта и скоростна кутия след обяд. Той обясни, че когато натоварваш детайлите до край подобни неща се случват, но хубавото е, че това става в петък и при най-малките индикации колата се спира и няма сериозни последствия.

Да, наистина е малко странен петък – каза Фернандо в претъпкания моторхоум на Ферари, които почти нямаха никакви повреди от началото на шампионата.

По-късно, говорейки за развитието на шампионата, Алонсо отбеляза, че дори и отново нещо да се случи и в това състезание, както в Белгия, все пак със сигурност ще е още в битката за титлата. Но ако се случи пак, тогава вече ще фатално.

Загубата на време в тренировките днес заради повредите Фернандо също не смята за фатална, защото благодарение на данните от Фелипе Маса, според думите му, има достатъчно добра база за утре и неделя.