Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Маса може и да липсва на Ферари – казват, че Кими...

Алонсо: Маса може и да липсва на Ферари – казват, че Кими се изолира повече

21
0
Фелипе Маса,Фернандо Алонсо

Фелипе Маса и подходът му към работата може да липсват на Ферари, тъй като Кими Райконен се изолира повече, смята Фернандо Алонсо.

Световният шампион за 2007 г. се връща в Скудерията, след като от Маранело освободиха бразилския пилот. Кими вече посети базата и се срещна с екипа, както и с новия си рейс инженер – Антонио Спаньоло.

Фелипе определено бе упорит работник. Трудеше се ден и нощ за отбора, за да подобри представянето на колата. Не познавам Кими, но според слуховете той говори много малко и е по-изолиран. Така че според мен Маса може да липсва на Ферари – сподели испанецът пред бразилския уебсайт Тоталрейс.

Въпросът как ще работи тандемът Алонсо-Райконен се обсъжда от момента, в който завръщането на Кими във Ферари бе официално потвърдено.

Финландецът е последният пилот, спечелил световната титла във Формула 1 със Скудерията. Освен това иска само да се състезава и не се интересува от политика. Райконен не членува и в асоциацията на пилотите (GPDA).

Фернандо пък на моменти демонстрира сериозен темперамент. През лятото на отминалия сезон например той си пожела нечия друга кола за рождения ден, което предизвика сблъсък с президента на Ферари Лука ди Монтедземоло. Обтегнатите им отношения доведоха до сериозни слухове за това, че Алонсо ще се върне в Макларън, но през 2015 г.

Шестгодишната суша без титла пък вече предизвиква доста нерви в Маранело. В Скудерията са наясно, че трябва да направят достатъчно добър автомобил.

Ако болидът е добър, какъвто е този на Ред Бул, ще е без значение дали има „Мулти 21”, „Мулти 35” или нещо подобно, защото атмосферата в отбора ще е страхотна – допълни Фернандо, напомняйки за Гран при на Малайзия от изминалия сезон.

В състезанието на пистата Сепанг водеше Марк Уебър, следван от Себастиан Фетел. От питуола наредиха двамата да останат в този ред до финала („Мулти 21”), което бе пренебрегнато от германеца – той изпревари съотборника си и предизвика сериозен скандал.

В историята на Ферари също не липсват противоречиви случаи – като Австрия през 2002 г., когато на Рубенс Барикело бе наредено да пусне Михаел Шумахер и Хокенхайм през 2010-та – тогава съобщението към Маса бе „кодирано” с репликата „Фернандо е по-бърз от теб, можеш ли да потвърдиш, че разбираш това съобщение”.