Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Макларън е най-добрият отбор в кариерата ми

Алонсо: Макларън е най-добрият отбор в кариерата ми

33
0

Фернандо Алонсо смята, че сегашният му тим Макларън е най-добрият отбор, в който е работил досега. Испанецът кара за екипа от Уокинг за последните 2 години, като заради липсата на добра кола и най-вече мотор нямаше възможност да се бори за подиуми и победи. Въпреки това той смята, че в отбора се работи много добре и това надминава всичко, което досега той е виждал в Рено и Ферари, където прекара доста години.

„Щастлив съм, аз съм в най-добрия тим в кариерата ми, коментира Алонсо. – Нивото на познание и на отношение към детайла, които открих тук, са може би най-добрите. Анализът, работата във фабриката, философията на правенето на дизайна на колата е напълно различен от това, което познавам. Приносът на пилота и неговата намеса са много по-големи тук. Просто ни липсва конкурентна кола. По отношение на организацията и други такива неща, тимът е просто страхотен.”

Алонсо се присъедини към Макларън в края на 2014 г. след 5 поредни сезона във Ферари, в които спечели 11 победи и три пъти завърши на 2-о място в крайното класиране, но така и не спечели титлата. Фернандо обаче не съжалява, че е напуснал Скудерията, имайки предвид формата на тима в последно време.

„Имах 5 фантастични години във Ферари, заяви още испанецът. – Мисля, че ако се състезавах за тях в тези последни 2 години, може би щях да съм много разочарован, много тъжен – да съм 6-и вместо 2-и. Поне като бях там, се борех за титлата до последното състезание. Сега те изглежда са 5-и и 6-и дори зад Ред Бул (Фетел и Райконен завършиха 4-и и 6-и в шампионата). Затова ситуацията можеше да е по-лоша за мен. Беше правилното време да кажа чао.”