Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо мечтаел за подиум след първата обиколка

Алонсо мечтаел за подиум след първата обиколка

48
0

Фернандо Алонсо призна, че след старта на състезанието в Сингапур е мечател да стигне до подиума. Пилотът на Макларън излезе на 5-а позиция след старт от 9-о място, но след това темпото му не позволи да се задържи в топ 5 и в крайна сметка той остана 7-и. Той бе изпреварен от Себастиан Фетел с Ферари и Макс Верстапен с Ред Бул.

„Бях на 5-а позиция и си мечтаех за подиум. Ако в първата си обиколка си 5-и в Сингапур знаеш, че някакви неща винаги се случват пред теб и може би 3-а позиция е възможна. Но днес нищо не се случи пред мен, а зад мен Фетел и Верстапен дойдоха много бързо. Мисля, че 7-оот място беше възможно най-доброто, зад двете коли на Мерцедес, Ред Бул и Ферари. Днес не бяхме 4-ият по бързина отбор и 7-ото място дойде благодарение на стратегията и момчетата в тима.”

Дженсън Бътън с другия Макларън направи също чудесен старт, но счупи предното си крило, опитвайки се да избегне Нико Хюлкенберг. След 43 обиколки той в крайна сметка се прибра в бокса и не завърши.

„Състезанието ми реално свърши в първата обиколка, обясни Дженсън. – Направих наситина добър старт и бях до Ботас и след това колата на Хюлкенберг мина през пистата. Не я видях, докато тя не се озова точно пред мен. Вдигнах газта и тръгнах надясно, но нямаше място там. И ударих Ботас с предното ми крило, след което то се счупи, а също и спирачните дискове и пода. Затова в състезанието карах с много по-малко притискаща сила, а балансът беше напълно объркан. Спрях защото се притеснявах спирачките да не се повредят заради счупените им дискове.”