Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо може да премине във Формула Е, смята Маса

Алонсо може да премине във Формула Е, смята Маса

61
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо може да премине във Формула Е в бъдеще. Това смята неговият бивш съотборник Фелипе Маса. Испанецът напуска F1 след края на този сезон, като засега не е обявил плановете си за 2019 г.

Смята се, че по всяка вероятност Алонсо ще премине в Индикар, като през миналата година участва в 500-те мили на Индианаполис. Според Маса обаче Фернандо може да отиде в електрическите серии.

„Алонсо мислеше за Индикар, но сега смятам, че Формула Е може да е по-добра възможност за него, каза Маса, който идния сезон ще кара именно във Формула Е, пред испанския AS.

– Индианаполис 500 е едно състезание, но да кара в цял шампионат за Ферннадо ще е по-добре да отиде във FЕ. Това може да се случи след година или дори по-рано.“

Според италианското издание La Gazzetta dello Sport босът на Формула Е Алехандро Агаг е предложил 10 млн евро на Алонсо да кара в шампионата още в предстоящия сезон 2018/2019 г., който започва на 15 декември.

Самият Маса определи решението да се оттегли от Гран при след края на 2017 г. като правилно. „Това беше точното време за мен да се откажа, заяви бразилецът. – Не защото нямаше да съм конкурентен, а защото щях да съм на последните места.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.