Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо може да смени двигател за Силвърстоун

Алонсо може да смени двигател за Силвърстоун

39
0

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо може да се наложи да смени двигателя си за предстоящата Гран при на Великобритания на пистата Силвърстоун. Испанецът отпадна в предишното състезание в Австрия след катастрофата с Кими Райконен още в първата обиколка. Тогава финландецът се завъртя и прати колегата си в мантинелата след завой 2.

Оказва се, че в резултат на инцидента най-вероятно по мотора има поражения и той може би ще се наложи да бъде заменен. Тимът обаче няма да използва нов такъв, а ще се върне към някои от старите агрегати, за да избегне Алонсо наказание в решетката. Той вече получи едно такова за използването на 5-и мотор от началото на сезона, при разрешени 4, за надпреварата в Австрия.

Босът на Хонда Ясухиса Арай заяви, че моторът на другия пилот Дженсън Бътън също се проверява след повреда на сензор на Ред Бул Ринг. 

„Смятаме, че двигателят на Фернандо е претърпял поражения след инцидента и може да е нужно да го сменим, заяви Арай. – Проблемът по мотор на Бътън още се проверява. За състезанието в Англия не сме подготвили ъпдейти на хардуера, но ще оптимизираме настройките на двигателя и за планираните нови аеро елементи за шасито.“