Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо мотивиран както винаги, Маса пак обяснява случката с Хамилтън

Алонсо мотивиран както винаги, Маса пак обяснява случката с Хамилтън

72
0
Фелипе Маса

Фернандо Алонсо не е загубил желанието си да се състезава, въпреки че вече не се бори за титлата в тазгодишния шампионат на Формула 1. Испанецът повтори твърдението за пореден път, след като отново бе попитан какъв ще е подходът му към последните стартове от календара през 2011 г.

Винаги се чувствам мотивиран, защото да си пилот във Формула 1 означава, че по принцип си конкурентен тип човек. Аз не обичам да бъда изпреварван от други болиди, харесва ми аз да ги задминавам. Не обичам да съм на трета или четвърта редица на стартовата решетка, искам да съм на полпозишън. В това се крие мотивацията да продължавам упорито напред. И настоящият момент не прави изключение. А това дали си втори, трети или пети не носи особена разлика, тъй като се забравя след някой и друг месец. До края на сезона ще гоня поне една победа, но същевременно ще се стараем да научим някои неща за следващата година, като въвеждаме нови компоненти – разясни пак двукратният световен шампион.

Брифингът на съотборника му Фелипе Маса също премина под знака на повтаряни десетки пъти питания, като естествено бе засегната и темата за сблъсъка му с Люис Хамилтън (Макларън).

Вярно е, че този сезон нямам кой знае какъв късмет – пукат се гуми, някой ме удря или става нещо друго. Затова бях толкова разочарован в Сингапур. Но в понеделник вече мислех за следващото състезание – бе категоричен бразилецът. – Хамилтън не искаше да говори с мен тогава и това допълнително ме ядоса, защото на негово място щях да се извиня. Опитах се да отворя дума не пред медиите, но тъй като отказа, го сторих пред журналистите. Въпросът вече е приключен, поне от моя страна. Ако той поиска да дойде и да говорим – и това ще приема – допълни Маса.