Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо може да се върне в F1 през 2021 г.

Алонсо може да се върне в F1 през 2021 г.

2218
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка: Макларън

Фернандо Алонсо заяви, че може да се върне във Формула 1 през 2021 г. Испанецът се оттегли от спорта след края на миналия сезон, като каза, че ако има възможност да кара за водещ отбор, то има шанс той отново да се състезава в Гран при.

Това очевидно няма да се случи през следващата година, след като всички места вече са заети. Но за 2021 г. възможността остава. Алонсо се появи в падока този уикенд в Абу Даби като гост на бившия си тим Макларън. Фернандо се срещна и с шефовете на спорта от Либърти Медия.

Ще карам в Дакар през януари, което е голямо предизвикателство, каза Алонсо. – След това планът е отново да пробвам в Инди 500. Ще се опитам да се представя по-добре спрямо тази година.

За бъдещето нещата остават отворени. Може би Формула 1 през 2021 г., може би WEC. С новите правила в F1 може би нещата ще се променят. Нека да видим дали ще имам възможности.“

В тази връзка Люис Хамилтън се пошегува, че би приветствал идването на по-възрастен пилот от него в решетката. През следващата година британецът ще бъде вторият по години пилот във Формула 1 след Кими Райконен.

Според Хамилтън, едно негово завръщане би било добро за спорта. На същото мнение е и Макс Верстапен, който смята, че ще е добре да го видим отново в F1, но с конкурентна кола.

На въпрос на Нико Розберг дали няма да стане телевизионен коментатор, Алонсо отговори, че има много ангажименти и няма да бъде такъв. Испанецът добави, че е доволен от развитието на бившия му тим Макларън. Според него още от миналата година е личало, че колата през тази ще е по-добра.