Начало Дакар Алонсо потвърден официално за Дакар 2020

Алонсо потвърден официално за Дакар 2020

633
0
Тойота, Дакар 2020
екипажите на Тойота за Дакар 2020; снимка: Тойота

Участието на Фернандо Алонсо в Дакар 2020 бе официално потвърдено от Тойота при обявяването екипажите на тима за състезанието, което ще се проведе в началото на януари догодина. Испанецът ще е с навигатор Марк Кома, с когото работи отскоро. Останалите екипажи са Насър Ал-Атия/Матийо Бомел, Жиниел де Вилиер/Алекс Харо и Бернхард Тен Бринке/Том Колсул.

Ал-Атия ще се бори за нова победа, след като спечели тазгодишното издание на Дакар. Де Вилиер и Бринке също са опитни състезатели в рали рейд надпреварите. Алонсо е двукратен световен шампион във Формула 1, двукратен победител в 24 часа на Льо Ман, световен шампион в първенството за състезания за издръжливост, победител в 24 часа на Дайтона, но тази дисциплина е нова за него. Той се труди упорито от август, тренирайки за поредното предизвикателство, с което ще се бори. Досега Алонсо и Кома са надхвърлили повече от два пъти планираните изпитания.

 

View this post on Instagram

 

??

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) on

Четирите екипажа ще се състезават с последната версия на Хайлукс. Екипът подобри допълнително автомобила през изминалата година.

Дакар 2020 ще се проведе в Саудитска Арабия. Стартът е на 5 януари в Джеда. Почивният ден на надпреварата ще е в столицата Рияд. Финалът е на 17 януари в Ал-Кидя.