Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Можех да съм на подиума

Алонсо: Можех да съм на подиума

21
0

За изпуснат подиум съжалява Фернандо Алонсо след надпреварата на белгийската писта Спа-Франкоршамп. Двукратният световен шампион се прибра в бокса в 27-а обиколка заради проблем с обтекател на предна лява гума.

– Изпуснах възможността да съм на подиума. Спечелих няколко позиции на старта и стратегията изглеждаше чудесно. Колата вървеше по-добре от очакваното и бях трети, когато влязох за пита си и стана ясно, че има проблем с предна лява гума. След това отборът ме помоли да се прибера. Смятаме, че повредата е от удар в началото на състезанието – обясни испанецът.

Новакът Ромейн Грожан този път не финишира, след като още в първата обиколка попадна в катастрофа.

– Стартирах много добре, отидох 13-и, но [Дженсън] Бътън ме отнесе в пети завой и това беше краят. Жалко, защото щеше да е хубаво да науча още неща за автомобила на тази толкова специална писта – отбеляза той.

В Рено поне нямаха грижи с двигателите и ще ги използват и на Монца за следващия кръг от Формула 1. Отговарящият за агрегатите Реми Тафен отбеляза, че екипът отива на Спа винаги добре подготвен след сериозни тестове още през зимата.