Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо на полпозишън на Хунгароринг!

Алонсо на полпозишън на Хунгароринг!

45
0

Фернандо Алонсо ще стартира от полпозишън в утрешната Гран при на Унгария. Испанецът направи невероятно обиколка в днешната втора квалификация и изпревари Ралф Шумахер (Уилямс) и Марк Уебър (Ягуар). Хуан Пабло Монтоя и Михаел Шумахер постигнаха съответно четвърто и осмо време.
Днешният полпозишън е втори в кариерата на Алонсо.
– Вчрашното най-добро време на Ярно и моето днес показват колко добре се представя екипът ни тук. Първият завой е доста тесен, но се надявам, че лонч контролът ни ще проработи добре както обикновено. Надявам се да водя след този завой – коментира младият испанец.
Ралф Шумахер бе доволен, че ще тръгне от първа редица, но и притеснен от факта, че ще се намира в по-прашната и мръсна част на пистата. Съотборникът му Монтоя пък остана уверен във възможностите на автомобила си за състезанието. Колумбиецът заяви, че е карал на сигурно, за да не прави грешки в бързия си тур.
Разочарованието на Михаел Шумахер бе голямо, тъй като световният шампион на практика нямаше обяснение защо обиколката му е толкова бавна.
Дебют във вчерашната квалификация направи унгарският пилот Золт Баумгартнер. Той замести Ралф Фърман, който претърпя жестока катастрофа през първата свободна тренировка сутринта. Задното крило на неговия Джордан се счупи на правата преди петия завой и когато Ралф влезе в кривата автомобилът му стана неуправляем. След няколко завъртания колата се заби жестоко в предпазните мантинели, събаряйки част от гумите. Няколко фотографи на мястото на инцидента извадиха невероятен късмет, след като в тяхна посока не се разхвърчаха гуми и части от болида.
Фърман бе закаран в болница, като през цялото време бе в съзнание. Пилотът се отърва без сериозни контузии и бе заместен от унгарския си колега, който прави втори пореден уикенд тестове за Джордан.