Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо на полпозишън във Франция

Алонсо на полпозишън във Франция

31
0

Фернандо Алонсо спечели днес полпозишъна на пистата Маникур във Франция, където утре ще се проведе домашната Гран при на отбора му Рено. Това е първи успех в квалификация за сезона за испанеца и трети в кариерата му. Михаел Шумахер сбърка в обиколката си и се нареди до Алонсо. Трети остана Дейвид Култард (Макларън).
Рубенс Барикело излезе пръв в решителната квалификация, след като не можа да направи бърз тур в първата част заради проблем с хидравликата. Неговото постижение от 1:14.478 мин се задържа до втората половина на сесията, когато пръв Марк Жене го победи. След пилота на Уилямс четирима състезатели последователно заставаха начело на таблицата. Най-добър се оказа Алонсо с 1:13.698.
Обиколката на Фернандо не бе перфектна. Той загуби няколко десети от секундата в бързия завой Ещорил заради нестабилност на предницата, но с най-добър последен сектор измъкна полпозишъна от Шумахер. Самият Михаел допусна грешка, качвайки се прекалено много на бордюр на завоя Имола.
Култард пък се възползва чудесно от новата кола на Макларън МР4-19В за разлика от съотборника си Кими Райконен, който сбърка на Ещорил и се класира девети. До Дейвид на втора редица се нареди Дженсън Бътън, като той бе само 0,008 сек по-бавен от шотландеца.