Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: На Силвърстоун ще разберем какво ще се случи с нас

Алонсо: На Силвърстоун ще разберем какво ще се случи с нас

47
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо се върна в Италия след Гран при на Монако, тъй като имаше планирани събития в базата на Ферари в Маранело и в Парма (участие във футболен турнир с цел събиране на средства за благотворителност). Испанецът се класира втори в шестия кръг от световния шампионат на Формула 1, но бе категоричен, че е имал шанс да спечели.

Имах възможност да взема първа победа, но прекъсването на състезанието ни я отне. Във втората част на надпреварата, след спирането в бокса, се опитвах да пазя максимално гумите, за да съм готов за атака в последните обиколки, тъй като Себастиан Фетел бе изкарал страшно дълго време с неговите. За съжаление планът се провали. Налага се да го приема – обясни още веднъж двукратният световен шампион.

За него битката в шампионата става още по-сложна, но не и невъзможна. Алонсо бе категоричен, че няма да се откаже от борбата въпреки увеличаващата се разлика в точките и бе убеден, че отборът му се чувства по същия начин.

Вече говорих с инженерите за новите части за Монреал, но най-вече за стъпките, които трябва да предприемем за Силвърстоун – там отново ще се изисква сериозно ниво на аеропритискане. Във Великобритания ще разберем какво ще се случи с нас този сезон. Дотогава искаме и трябва да вярваме в себе си – допълни той.