Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо начело до обяд във Валенсия, 30 000 зрители на пистата

Алонсо начело до обяд във Валенсия, 30 000 зрители на пистата

33
0

Фернандо Алонсо оглави класирането в тестовете след първата половина от последния ден проби във Валенсия. Двукратният световен шампион за първи път кара новото си Ферари F10 и бе начело през цялото време. Излизането му предизвика безпрецедентна посещаемост на сесията, като според Скудерията около 30 000 души присъстват на Рикардо Тормо днес. Зрителите са предизвикали сериозни задръствания в района, а миналия сезон на някои състезания имаше по-малко публика от тази. Любимецът им не ги разочарова и оглави таблицата от самото начало, а точно по обед записа и най-доброто време за седмицата досега.

След него се класираха Педро де ла Роса (BMW Заубер) и Михаел Шумахер (Мерцедес) – същото като подреждане, каквото бе и в предходните изпитания.

Дженсън Бътън кара за първи път Макларън МР4-25 и подходи доста предпазливо към тренировките. Световният шампион за 2009 г. бе пети в класирането.

Дебютантите Нико Хюлкенберг (Уилямс) и Витали Петров (Рено) се въртяха в началото на сесията, но без сериозни последици за колите им. Не толкова лесно се отърва Де ла Роса. Неговият Заубер се закачи с Уилямс-а на немския пилот, когато испанецът опита да го изпревари, в резултат на което спря на пистата. След това Педро изгуби доста време, докато автомобилът бъде прибран в пита, а механиците трябваше да поправят пода, предното крило и капака на двигателя.

Междувременно Рубенс Барикело отново предупреди, че времената в предсезонните тренировки винаги са сложни за анализ, но ситуацията в момента е още по-объркана. Причината е, че отборите правят проби и с много малко гориво, и с пълни резервоари, след като досега гадаеха какво ще е поведението на новите болиди в такива условия.

 

1. Алонсо Ферари 1:11.470

2. Де ла Роса BMW Заубер 1:12.094

3. Шумахер Мерцедес 1:12.438

4. Алгерсуари Торо Росо 1:12.576

5. Бътън Макларън 1:13.783

6. Хюлкенберг Уилямс 1:14.338

7. Петров Рено 1:14.009