Начало Други Алонсо най-бърз в тестовете за Льо Ман

Алонсо най-бърз в тестовете за Льо Ман

41
0

Фернандо Алонсо беше най-бърз в първия ден от тестовете на отборите за 24-те часа на Льо Ман. Прочутата надпревара ще се проведе на 16-17 юни тази година. Испанецът за първи път кара на трасето, като бе най-бърз и в двете сесии с болида на Тойота TS050 с номер 8. В сутрешната сесия Алонсо постигна време от 3:21.468 мин, а следобед свали до 3:19.066 мин.

На второ място за деня завърши прототипа Rebellion R-13-Gibson, като Матиас Бече постигна 3:19.680 мин. На 3-а позиция се нареди вторият прототип на Тойота с номер 7, като най-доброто му време 3:20.008 мин записа Камуи Кобаяши. Алонсо разкри, че в подготовката си за прочутата надпревара е изгледал 16 часа онборд видео.

„Беше много забавно, описа деня Фернандо,. – Трасето е хубаво и пасва перфектно на машините от LMP1. Беше страхотно усещане и събрахме информацията, от която имахме нужда.“

На 4-о място остана втората машина на Rebellion R-13-Gibson, като Андре Лотерер записа 3:31.334 мин. Така той изпревари двете машини на SMP Racing BR Engineering BR1-AER, които завършиха сесия на 5-о и 6-о място, като най-добрите им резултати записаха Витали Петров и Стефан Саразен.

Петров е в един екип с Михаил Алешин и Дженсън Бътън. Британецът за първи път кара прототип от Льо Ман, като го описа като „друг свят“ в сравнение с това, с което е бил свикнал досега като болиди. Той все пак остана доволен от деня си, като навъртя общо 20 обиколки.