Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо най-бърз в последната свободна сесия

Алонсо най-бърз в последната свободна сесия

24
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо (Ферари) бе най-бърз в последната свободна сесия за Гран при на Китай. Двукратният световен шампион изпревари съотборника си Фелипе Маса с 0,622 сек. Трети се нареди Люис Хамилтън (Мерцедес) пред пилотите на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър.

Гумите, и то мекия тип – софт – бяха основна тема сред екипите в края на вчерашния ден. Днес тимовете трябваше да подготвят окончателно автомобилите за предстоящата квалификация и за утрешното състезание и да изберат стратегии. Сесията се проведе при хубаво време, като температурите достигнаха 26 на въздуха и 36 на трасето.

Лотус направиха промени по окачването на Кими Райконен. Екипът бе окуражен от вчерашното си представяне и се надява на силен резултат в Китай. За разлика от тях в Макларън далеч не бяха така доволни от последните новости в МР4-28 – Дженсън Бътън призна, че те вероятно не са такава голяма крачка напред, на каквато в отбора се надяваха.

Междувременно Фернандо Алонсо се забави доста, тъй като Ферари все още монтираха новата изпускателна система, с която разполагат на пистата до Шанхай. Испанецът остана вчера зад Маса, но не бе особено притеснен. Отборът пък не дава подробности относно новите елементи и дали подобряват поведението на F138, но до момента темпото им е чудесно. И двамата пилоти на Скудерията направиха най-бързите си обиколки към края на сесията.

Мерцедес водеха в класирането през голяма част от тренировката, като тяхната най-голяма грижа са гумите софт. Докато обаче Хамилтън довърши нормално сесията, Нико Розберг не можа да направи и една обиколка с меката смес. Германецът се обади на екипа си, че нещо не е наред с автомобила му – вероятно с окачването, след което механиците трябваше да проверят всичко в колата и той остана назад в подреждането.

Място в топ 10 намери и Адриан Сутил (Форс Индия) – шести, зад състезателите на Ред Бул и пред Райконен и тези на Макларън (Бътън е осми, а Серхио Перес – девети).