Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Най-реалистичната ни цел е подиум, но победа би била безкрайно ценна

Алонсо: Най-реалистичната ни цел е подиум, но победа би била безкрайно ценна

57
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо ще е много по-доволен, ако спечели победа в последните две надпревари за сезон 2011 г. във Формула 1, отколкото ако стане втори в генералното класиране при пилотите. Двукратният световен шампион пристига днес в Абу Даби за предпоследния кръг от шампионата.

Говорейки с момчетата в екипа, виждам защо толкова много им се иска да съм втори в крайното подреждане. Доволен съм, че се чувстват по този начин, тъй като това би било някакво признание да усилията им. Но нали знаете, че пилотите искат винаги да са първи и всякакви други позиции са далеч по-маловажни – обясни испанецът.

Той бе откровен, споделяйки, че победа в никакъв случай няма да е лесна, а скоростта на Ферари най-вероятно ще стигне за трета редица на стартовата решетка.

В тази заключителна фаза от сезона позициите на отделните екипи са сравнително ясни, но при определени условия все още можем да се борим за най-високо стъпало на подиума, както се случи на Сузука например. Но най-реалистичната цел е топ 3. Такъв резултат – освен всичко останало – ще ми позволи да попълня една празнина в трофейната си витрина, тъй като Абу Даби е единствената надпревара, от която все още нямам купа – допълни Фернандо.

Що се отнася до миналогодишното състезание, когато той все още имаше шанс за титлата, а бе задържан от Виталий Петров (Рено), то Алонсо заяви, че ще излъже, ако каже, че изобщо няма да се притеснява, влизайки утре в падока.

Сигурен съм, че случилото се тогава неминуемо ще бъде засегнато на брифингите. Но неприятното чувство ще изчезне, тъй като настоящето ще го измести. Целта е да се справим с уикенда и да научим възможно най-много за следващия сезон. Това е правилният път, защото в спорта, както и в живота, трябва да гледаш винаги напред – каза още испанецът.