Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо най-бърз в последната тренировка

Алонсо най-бърз в последната тренировка

39
0

Фернандо Алонсо бе най-бърз в последната тренировка преди днешната квалификация на пистата Сахир в Бахрейн, където утре започва новият шампионат във Формула 1. Пилотът на Ферари демонстрира отлична скорост с меките гуми суперсофт и малко количество гориво, като изпревари с 0,269 сек Нико Розберг (Мерцедес). Трето време пък постигна Марк Уебър (Ред Бул), който бе само с 33 хилядни по-бърз от завърналия се в Гран при Михаел Шумахер с втория Мерцедес.

Тренировката бе изключително драматична и напрегната, като след доброто си темпо вчера с много гориво в дълги серии от обиколки пилотите на Ферари демонстрираха и отлична скорост в къси серии. Първо с твърдите гуми най-бърз от всички бе Фелипе Маса, който обаче в края на сесията имаше проблем с колата и едва направи бърза обиколка в последните секунди с меките гуми, като с тях остана шести. Пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Люис Хамилтън също бяха бързи с по-твърдия тип гуми – медиум, но в края с меките Бътън остана седми (на 0,9 сек от Алонсо). Хамилтън пък изобщо не можа да изпробва колата със суперсофт, защото имаше проблем с предна лява спирачка. Апаратът се разхлаби заради неуточнена засега причина и на питуола засякоха странни температурни данни, заради които директно прибраха болида.

Проблемите на Люис обаче изглеждаха като дребни неприятностите на фона на ядовете пред новите отбори във Формула 1.

Механиците на новия тим Испания Рейсинг така и не можаха да съберат колата на индиеца Карун Чандок и той няма право вече да участва в квалификацията и състезанието. Съотборникът му Бруно Сена все пак покара малко, но очаквано е последен, на 10 сек от Алонсо. Предно дясно колело от колата Върджин на Тимо Глок пък се откачи на пистата и едва не удари племенника на Аертон Сена. Германецът едва стигна до бокса, където Джо Бауер от ФИА започна бърза проверка на гайките за закрепване на гумите на новия тим на Ричард Брансън, защото и вчера гайка се откачи и гума се изтъркаля и от колата на втория пилот Лукас ди Граси. Няма да бъде изненада ако в квалификацията от 13 ч. наше време и този тим не бъде допуснат до участие.

резултатите