Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо нападна „неспортсмена“ Шумахер

Алонсо нападна „неспортсмена“ Шумахер

34
0

Алонсо: Михаел е човекът с най-много наказания и пилот с най-неспортсменско поведение. Това не означава, че не е най-добрият пилот. Борбата с него беше чест и удоволствие.###

Говорейки пред испанското „Радио Марка“, пилотът на Рено беше много критичен към седемкратния световен шампион, който в неделя обяви своето оттегляне.
„Зидан се оттегли с повече слава отколкото Шумахер“, заяви Алонсо, визирайки френския футболист, чиито последен мач бе съпътстван от червен къртон за удар на съперник с глава.
„Михаел е човекът с най-много наказания и пилот с най-неспортсменско поведение в историята на Формула 1“, добави испанецът, който въпреки това признава, че да се състезава срещу Шумахер е било чест.
„Това не означава, че не е най-добрият пилот и борбата с него беше чест и удоволствие.“, каза Алонсо.
Разгневеният испанец беше много критичен към Формула 1 миналия уикенд, след като стюардите на състезанието го наказаха за възпрепятстване на Фелипе Маса в квалификацията.
Алонсо беше изпратен на десета позиция на решетката и понесе още неблагополучия, след като отпадна поради повреда в двигателя.
Испанският пилот призна, че след наказанието дори му е минала мисълта повече да не се състезава.
„Човек си мисли дали да не спре, но това преминава бързо, след като сложи шлема на главата си.“
„Бях стопроцентово сигурен, че мога да спечеля състезанието от която и да е позиция на стартовата решетка, да продължа да трупам точки и да завърша начело. Убеден съм, че който се смее последен, се смее най-добре.“
Въпреки яда си, световният шампион е убеден, че може да спечели титлата и заяви, че не е съгласен със своя шеф Бриаторе.
„Не съм съгласен с Флавио. Титлата все още не е дадена на Шумахер. Истината е, че имаше много решения в полза на един и във вреда на друг, но така стоят нещата.“