Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо направи всичко Хонда да изглежда зле, твърди Марко

Алонсо направи всичко Хонда да изглежда зле, твърди Марко

52
0
Фернандо Алонсо

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко смята, че Фернандо Алонсо е направил всичко доставчика на мотори Хонда да изглежда зле през последните 3 години. Японците даваха задвижващи системи на Макларън, а Алонсо редовно изразяваше недоволството си от липсата на надеждност и мощност.

През този сезон по-малкият отбор на Дитрих Матешиц – Торо Росо ще ползва агрегатите на Хонда и Марко наблюдава работата на екипа от Фаенца с японците, които при добре свършена работа, могат да станат доставчици и на големия тим през 2019 г.

Австриецът заяви, че е доволен от информацията, която е получил от Торо Росо до момента. „В Хонда са много активни и вече откриха някои неща, заяви Марко пред Auto Motor und Sport. – Може би те ще бъдат на нивото на Рено с втория двигател за сезона. В Хонда трябваше да правят компромиси заради спецификацията на шасито на Макларън. Те не можеха да развиват свободно мотора и бяха много ограничени. А Алонсо правеше всичко моторът да изглежда зле.”

Според Марко също така Мерцедес ще остане агрегатът, с който всички трябва да се сравняват, особено когато говорим за квалификациите, където съперниците не могат да достигнат нивото на немския производител.

„Най-лошото нещо е техният квалификационен режим, каза Марко. – Те винаги са напред в квалификациите, а на повечето писти не може да се изпреварва. А в състезанието те понякога използват значително по-малко гориво. Пакетът на Мерцедес е определено пред останалите по отношение на управление, консумация, производителност и добавяне на енергия.”