Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Направих перфектната обиколка

Алонсо: Направих перфектната обиколка

49
0
Ферари,Фернандо Алонсо

Ферари отбеляза най-доброто си класиране в квалификациите от началото на сезона с четвъртото място на Фернандо Алонсо в Гран при на Испания, а самият пилот беше много развълнуван от постижението си.

Испанецът остана едва на 0.003 сек. зад третия Люис Хамилтън с Макларън, но това не му попречи да се зарадва истински на преодоляната пета позиция, от която неизменно потегляше в последните четири състезания.

– Направих перфектна обиколка. И 20 пъти да я повторя, няма да се справя по-добре. Когато направиш подобен тур е трудно да го обясниш с думи – да си на ръба във всеки завой е нещо много специално за всеки пилот. Доволен съм от резултата, защото за първи път през годината стигнахме втората редица на старта. Имаме още много път до полпозишъна. Ред Бул отново бяха недостижими, обясни Алонсо.

Изпълнителният директор на Скудерията Стефано Доменикали също остана доволен от постигнатия резултат.

– Спортът никога не спира да ни поднася изненади! Сутринта направихме най-лошата си трета тренировка за сезона – и двата болида имаха големи затруднения, но след това намерихме себе си и направихме най-силната си квалификация досега. Дължим четвъртата позиция само и единствено на Фернандо, който направи изключителна обиколка. Радваме се, че продължихме дългосрочно отношенията си с него, обясни италианецът.

Другият пилот на Ферари Фелипе Маса не сподели ентусиазма на екипа след оставането на осмо място.

– Определено квалификациите не оправдаха очакванията ни, но през целия уикенд имаме трудности с баланса на болида. А трябва да сме перфектни, за да прогресираме поне малко напред. Надявам се с пълен резервоар автомобилът да се държи по-добре, каза бразилецът.