Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Направих перфектно състезание

Алонсо: Направих перфектно състезание

61
0

Фернандо Алонсо описа състезанието си за Гран при на Унгария като перфектно. Испанецът записа най-доброто си класиране за сезона, като стана 6-и, а освен това записа и най-бързата обиколка. По този начин Макларън изпревари Заубер и излезе на 9-о място в класирането при конструкторите с 11 точки.

Алонсо направи и отлично изпреварване срещу Карлос Сайнц в битката за по-предна позиция. След финала той се излегна на стол зад болидите на първите трима, напомняйки на изпълнението си от Бразилия през 2015 г., и позира с плакат с надпис „Формула 1 ви пожелава приятна ваканция”.

„Може би се надявахме по-скоро на 7-о или 8-о място, но с отпадането на Рикиардо, 6-ата позиция стана възможна и ние я взехме, каза Алонсо. – Работихме за този резултат през целия уикенд. Не направихме грешки, имахме добри тренировки и силна квалификация, а накрая перфектно изпълнено състезание.

Има 3-4 уикенда за сезона, в които можем да сме конкурентни, затова трябва да ги максимизираме. Точно това направихме този уикенд. Състезания, като тези на Спа и Монца, ще бъдат по-трудни за нас. В битката със Сайнц знаех, че имам 2 обиколки след питстопа, в които да натисна гумите. Опитах някои маневри в стил „камикадзе” и това проработи.”