Начало Избрани Алонсо: Направихме голяма крачка напред по отношение на двигателя

Алонсо: Направихме голяма крачка напред по отношение на двигателя

1490
0
Фернандо Алонсо, Алпин
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Фернандо Алонсо вярва, че от Алпин са направилиголяма крачка напредв представянето на силовия си агрегат. Испанецът се оказа невъзможен за задминаване по време на Гран при на Азербайджан.

40-годишният пилот потегли десети в състезанието по улиците на Баку и финишира на седма позиция. Двукратният световен шампион се възползва от проблемите на Карлос Сайнц, Шарл Льоклер и Юки Цунода.

Той направи това с автомобил, който се движеше много бързо по права линия. Болидът на французите бе много силен на пистата с най-дългата права в календара на F1 за 2022 г. Тази максимална скорост зависи до голяма степен от настройките на болида. Според Алонсо, новооткритата сила на агрегата на Рено също е изиграла своята роля.

„Никой не успя да ме изпревари!“ отбеляза той, докато разговаряше с медиите в Баку. Бяха отворили DRS (системата за намаляване на съпротивлението), а аз все още се откъсвах, така че това беше много добре.“

„Сега сме по-добри. Разполагаме с повече мощност и възможности за разгръщане на нашия потенциал. Очаквам да сме много силни в подобни надпревари до края на сезона.“

„Миналия сезон имахме много трудности в Баку, докато тази година сме конкурентоспособни. Направихме голяма крачка напред по отношение на двигателя.“

Алпин вече няма притеснения за надеждността на своя автомобил

Сезон 2022 започна с притеснения за задвижващия агрегат на Рено, след като повтарящи се повреди накараха отбора да смени няколко двигателя. Алонсо вече е използвал четири мотора и ще изтърпи наказание при следваща смяна на задвижваща система.

Въпреки това испанецът е уверен, че френският отбор вече контролира ситуацията. Той заяви, че редица от тези използвани агрегати са в техния резерв и са готови да бъдат монтирани отново.

Надеждността беше проблем в началото на годината. Всъщност съм с четвърти двигател в осем състезания. Въпреки това мисля, че сега контролираме ситуацията. В момента съм много щастлив“.

Чувството е добро. Променихме концепцията, оформлението и всичко друго. Моторът се представя добре. Доволен съм и от усилията на екипа“, завърши Фернандо Алонсо.