Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Направихме подарък на Ред Бул

Алонсо: Направихме подарък на Ред Бул

58
0

Никак не бяха щастливи във Ферари от изхода на надпреварата в Малайзия за тях. Фелипе Маса пресече финала 7-и, а двигателят на Фернандо Алонсо бе третият от Скудерията, който се счупи днес след тези в болидите на Заубер. Испанецът все пак бе класиран 13-и, а преди това се бори дълго с проблем при сваляне на предавките надолу.

– Истински срам е, че не успяхме да използваме потенциала на колите си заради грешките в квалификацията – призна шефът операции на пистата Крис Дайър. – Два сериозни технически проблема ни тормозеха в случая на Фернандо: първо повреда на скоростната кутия още от старта на надпреварата, а след това и изгърмелия мотор. Фелипе кара добре и си тръгва от Малайзия като лидер в подреждането при пилотите. Това е единственото позитивно нещо този уикенд, от който определено очаквахме далеч повече.

Бразилският състезател също отбеляза, че той и отборът са начело и в двете временни подреждания за световния шампионат.

– Предстоят обаче цели 16 старта, а ние сме наясно, че има сериозен потенциал за подобрение на колата. Като се има предвид откъде тръгнах, седмо място вероятно е най-доброто, на което можехме да се надяваме. Опитахме се да отложим питстопа ми възможно най-дълго – още повече, че всеки ден от изминалата седмица следобед валеше. За съжаление обаче сега не се случи. Дуелът с Бътън бе крайно сложен: на правите той бягаше, но сбърка в последния завой и го доближих достатъчно, за да го задмина при спирането за първия – допълни бразилецът.

Алонсо от своя страна обясни, че е разбрал за проблема с трансмисията си от старта на надпреварата.

– Трябваше да карам без съединител през цялото състезание. Поне изпушването на агрегата ми струва само две точки. Днес направихме на Ред Бул малък подарък: ако се бяхме справили нормално в квалификацията, със сигурност щяхме да ги притиснем – заяви двукратният световен шампион.