Начало Избрани Алонсо: Нашият автомобил се справя доста добре с ефекта на отскачане

Алонсо: Нашият автомобил се справя доста добре с ефекта на отскачане

986
0
Фернандо Алонсо, Алпин
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Отборът на Алпин може и да се радва на солиден сезон досега, след като спечели точки във всички осем състезания след старта на тазгодишната кампания. Въпреки всичко Фернандо Алонсо признава, че отборът все още трябва да работи, за да се справи с някои несъответствия на болида А522.

„Седмото място в Баку беше достоен резултат за нас. Имам чувството, че използвахме максимално нашия автомобил и възможностите, които ни предоставиха оттеглянията на други автомобили. Все още трябва да разберем по-добре автомобила си и да видим защо се наблюдават такива разлики от петък до неделя“, сподели Алонсо.

„Нашият автомобил се справя доста добре с ефекта на тазгодишните автомобили. В Баку не усетих толкова проблеми с този феномен. Бяхме по-фокусирани върху управлението на деградацията на гумите, особено на задните. На всяка писта е различно. Например в Джедаи Мелбърн беше много гладко, но там никой не каза нищо.“

Съотборникът на Алонсо Естебан Окон ще участва в третото си състезание на пистата Жил Вилньов. Състезателят на Алпин пропусна последното издание през сезон 2019, тъй като тогава остана без титулярно място в F1.

„На първо място, чудесно е да се върна в Канада. Струва ми се, че е минало много време, откакто за последно се състезавах в страната. Знам, че това е едно от най-популярните състезания в календара. Пистата в Монреал е с бавни шикани и бързи прави. Ние сме доказали, че сме бързи в права линия, така че се надявам това да ни помогне този уикенд. Целта ни е уикендът да протече гладко. Искаме да преминем през програмата си без проблеми, да покажем темпото си в квалификациите и да спечелим добри точки в неделя. Вече нямам търпение да се кача отново в колата“, заяви Окон.

Това ще бъде първо посещение в Канада на френския тим под името Алпин. До момента екипът от Енстън има един успех на трасето. Той бе спечелен от Фернандо Алонсо през 2006 г.

„Този уикенд се връщаме в Монреал за първото Гран при на Канада от три години насам. През последните няколко десетилетия страната е редовен участник в календара на F1. Трасето Жил Вилньов носи някои уникални предизвикателства, тъй като е непостоянна и хибридна писта. Можем да очакваме, че настилката ще бъде малко зелена и мръсна по време на първите тренировки. Както сме виждали в миналото в Монреал, това ще се изчисти доста бързо с полагането на повече гума“, каза главният технически директор Пат Фрай.

„В сравнение с последното състезание в Баку, този уикенд можем да очакваме малко по-високо ниво на притискане. Ще повишим нивото на задното крило. Имаме няколко варианта на малки специални крила, които ще използваме заедно с него, за да определим оптималната настройка на притискащата сила. Естеството на трасето в Монреал ви кара да увеличите притискането, тъй като има няколко прилични прави, смесени с редица завои с ниска и средна скорост. Монреал има много сходна чувствителност на силовия агрегат с Баку. Спиранията обикновено са много трудни. Заради това ще им обърнем сериозно внимание по време на целия уикенд.“