Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Не е важно къде ще завърша тази година, а следващата

Алонсо: Не е важно къде ще завърша тази година, а следващата

55
0

Фернандо Алонсо смята, че далеч не е толкова важно къде ще завърши в шампионата тази година, колкото през следващата. Испанецът е далеч от битката за челните позиции през 2016 г., тъй като пакетът на Макларън и Хонда не му го позволява да се бори с Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

Въпреки това той постигна 5-о място в Монако, показвайки класата си. В момента испанецът се намира на 12-а позиция в класирането при пилотите с 18 точки. Толкова имат Карлос Сайнц с Торо Росо и Нико Хюлкенберг с Форс Индия, като двамата са зад Фернандо заради по-ниския си топрезултат (6-о място).

На въпрос дали той или Сайнц ще се нареди по-напред в шампионата като най-челно класиралият се испанец, Алонсо отговори, че предполага, че с прогреса и развитиеот на Макларън той ще е по-напред, но за него това не е особено важно.

„Предпочитам Карлос да завърши пред мен, но следващия сезон да се борим за титлите, заяви Фернандо по време на официалната пресконференция на ФИА в Баку. – Правим добър прогрес и се движим в правилната посока, за да постигнем това в бъдеще. Но трябва да извървим още много път. Имаме още неща да свършим тази година, тъй като сме още юни и има много състезания. Трябва да продължим да работим по колата, спечелим повече точки и да се класираме по-напред в шампионата.”

Алонсо коментира и новото трасе в Баку, на което той е посланик, и което е посещавал няколко пъти, наблюдавайки как вървят строителните дейности: „Свършена е фантастична работа и всичко е готово. Завои 8-9-10 ще бъдат много интересни. Има някои уникални неща, като бързата старт-финална права. Ще видим дали ще минаваме на пълна газ от 16 до 20 завой, или на 18 и 19 ще трябва да вдигаме газта. Спрямо март има някои промени, които са направили трасето малко по-бавно.”