Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Не мисля, че Глок умишлено е пускал Люис

Алонсо: Не мисля, че Глок умишлено е пускал Люис

47
0

Фернандо Алонсо отрече възможността Тимо Глок умишлено да е помогнал на Люис Хамилтън с Макларън, подчертавайки, че немският пилот на Тойота всъщност се е справил отлично със сухите гуми при толкова мокра писта.

В заключителните обиколки на Гран при на Бразилия Тойота решиха да рискуват и оставиха своите пилоти със сухи гуми. Това бе почти печеливша стратегия, тъй като до предпоследната обиколка Тимо Глок се движеше четвърти. Накрая обаче германецът страдаше от такава липса на сцепление,че накрая в предпоследния завой пусна Себастиан Фетел с Торо Росо и бъдещия шампион, Хамилтън. По този начин пилотът на Макларън спечели титлата при пилотите със само една точка.

„Очевидно е, че Глок не го пусна нарочно” – казва двукратният световен шампион пред испанския вестник „Диарио Спорт”. „Напротив – дори се чудя как изобщо успя да завърши състезанието.”

„В последната обиколка валеше страшно: правихме обиколки от 1 минута и 20 секунди (с гуми за мокро), докато той направи минута и 44 секунди – колкото и Трули.”

Алонсо също така потвърди, че няма да се върне към работа за Рено преди януари следващата година. Испанецът се надява, че до този момент всички детайли ще бъдат изчистени, а системата KERS – завършена и изпробвана.

„Трябва да имаме една бърза и постоянна кола, която винаги да бъде на подиум. Надяваме се и на известен късмет в решителните моменти. Все пак не можем да забравим гръмналия двигател на Маса в Унгария, заради който той не стана световен шампион.”