Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Не мисля, че високите температури ще доведат до проблеми с гумите

Алонсо: Не мисля, че високите температури ще доведат до проблеми с гумите

46
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо смята, че високите температури на Сузука няма да доведат до проблеми с гумите през уикенда за Гран при на Япония. Двукратният световен шампион остана с пето време във втората петъчна сесия, а съотборникът му Фелипе Маса е девети в класирането.

И двамата нямаха технически проблеми, което бе окуражаващо, като се има предвид, че бяха изпитвани доста нови неща за F2012.

Беше приличен ден. Обичам да карам на Сузука, харесвам характеристиките й – напомнят ми за Спа. Поведението на колата като цяло е добро и не мисля, че високите температури ще доведат до проблем с гумите. Доста състезания се провеждат в горещо време, така че ще трябва да се справим, както и всички останали – заяви Алонсо.

Той все още не е сигурен дали Ферари ще са конкурентоспособни на Сузука като на Силвърстоун преди три месеца, тъй като не е наясно какъв е напредъкът на съперниците.

Обобщението и на Фелипе Маса бе, че денят е бил като цяло положителен.

Трудно ми е да кажа къде точно се намираме, но доста от противниците ни изглеждат бързи. Картината ще е по-ясна утре. Следобед направих доста дълга серия и отбелязахме доста високо износване на гумите. Няма да е лесно да изберем стратегия. Бих описал баланса на колата като средно добър – допълни бразилецът.